After having reconstructed the process of European harmonization of the legal types of foods that produce positive nutritional and/or physiological effects on the human organism, the work delves into the European regulation of health claims introduced by Regulation (EC) no. 1924/2006 as well as the Italian sanctioning regulations resulting from non-conformities found.
Dopo avere ricostruito il processo di armonizzazione europea delle tipologie legali di alimenti che producono effetti nutrizionali e /o fisiologici positivi sull’organismo umano, il lavoro approfondisce la regolamentazione europea dei claims sulla salute introdotta dal regolamento (CE) n. 1924/2006 nonché la disciplina sanzionatoria italiana conseguente a riscontrate non conformità.
Cap. III: La governance e i principi - Capo VII: I claims sulla salute
PETRELLI Luca
2023-01-01
Abstract
After having reconstructed the process of European harmonization of the legal types of foods that produce positive nutritional and/or physiological effects on the human organism, the work delves into the European regulation of health claims introduced by Regulation (EC) no. 1924/2006 as well as the Italian sanctioning regulations resulting from non-conformities found.File | Dimensione | Formato | |
---|---|---|---|
Petrelli_Claims_T2-1325-1346.pdf
solo gestori di archivio
Tipologia:
Versione Editoriale
Licenza:
NON PUBBLICO - Accesso privato/ristretto
Dimensione
694.9 kB
Formato
Adobe PDF
|
694.9 kB | Adobe PDF | Visualizza/Apri Richiedi una copia |
I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.